Delegația AfD în Parlamentul European a cerut excluderea lui Maximilian Krah. Potrivit FAZ, dar Grupul Identitate și Democrație (ID) a decis joi excluderea tututor eurodeputaților partidului de extremă dreapta din Germania.

UPDATE

Toți europarlamentarii AfD au fost expulzați din grupul ID din Parlamentul European, la propunerea lui Marco Zanni. El și-a justificat cererea de excludere imediată a europarlamentarilor germani prin „seria de incidente în care at fost implicat Maximilian Krah și și, prin urmare, și delegația germană”. Incidentele „au afectat coeziunea și reputația grupului”, a spus el.

++++

Grupul de extremă dreaptă din Parlamentul European Identitate și Democrație (ID) ar urma să decidă joi excluderea delegației Alternativa pentru Germania (AfD). Potrivit informațiilor Frankfurter Allgemeine Zeitung, președintele Marco Zanni, de la Lega din Italia, a convocat o reuniune specială, prin videoconferință, singurul punct de pe ordinea de zi fiind excluderea celor nouă europarlamentari AfD.

Partidul din Germania a vrut să facă o manevră înaintea reuniunii, solicitând excluderea colegului lor Maximilian Krah. Această decizie a fost descrisă în cadrul ID drept o manevră „disperată” și „inutilă”. Se pare că liderii grupului parlamentar sunt hotărâți să rupă legăturile  cu întreaga delegație germană.

Cunoscut pentru radicalismul său și implicat, deocamdată indirect, într-un dosar privind spionaj în favoarea Chinei, Krah a provocat un nou scandal, după ce a declarat sâmbătă că nu oricine care a purtat uniforma SS a fost ”în mod automat un criminal”.

Reuniunea are loc după ce lidera Rassemblement National Frances, Marine Le Pen, a anunțat miercuri că a rupt legăturile cu colegii extremiști din Germania. Le Pen a spus că este necesar să se instituie un „cordon sanitar” împotriva întregii delegații AfD, care era controlată de „radicali”.

Lidera delegației AfD, Christine Anderson, a cerut excluderea din Grupul parlamentar ID din Parlamentul European a lui Krah „din cauza încălcărilor repetate ale coeziunii și reputației grupului”. Moțiunea sa a fost susținută de șapte din cei nouă membri.