DLAF a trimis DNA două sesizări în legătură cu ”presupuse fapte de natură penală” comise în cadrul proiectelor cu fonduri europene în care vicepremierul Dan Barna a fost expert.

”La data de 10 mai 2021, la sediul DNA au fost primite două sesizări formulate de instituția la care faceți referire și în care sunt reclamate presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene. Cele două documente se află în procedură de înregistrare și repartizare, prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a precizat DNA la solicitarea G4Media.ro.

Totodată, DLAF a precizat într-un răspuns pentru G4media.ro că a sesizat DNA în legătură cu 4 persoane –  privind proiectele în care au fost implicați Dan Barna și sora sa. Nu este clar în acest moment din răspunsul DLAF dacă sesizarea îl vizează pe liderul USR, Dan Barna, numele său nefiind menționat.

Potrivit Newsweek, vicepremierul Dan Barna este una din cele patru persoane pe care Departamentul de Luptă Anti-Fraudă le-a reclamat la DNA pentru "posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. DLAF a cercetat patru proiecte europene în care a fost implicat Dan Barna înainte de 2016.