Bruxellesul găzduiește zilele acestea o expoziție de fotografie dedicată aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie.

În perioada 3-6 decembrie, Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, organizează, în sala Atrium a Consiliului Uniunii Europene, o expoziție de fotografie dedicată aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română.

Sub titlul „30", expoziția reunește fotografii realizate în timpul Revoluției din decembrie 1989, de la Timișoara, de către artiștii fotografi Mircea Radu, Ioan Radu, Constantin Duma, Valentin Șuta, Cătălin Regea și de către un autor necunoscut.

Fotografiile expuse surprind instantanee ale evenimentelor dramatice care au dus la căderea comunismului în România, reprezentând adevărate mărturii documentare ale istoriei acelor zile și ale emoției colective care au însuflețit-o, se arată într-un comunicat al Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles.

„2019 este un an plin de semnificații. România și-a consolidat în acest an un capital important de imagine și credibilitate prin deținerea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Performanțele obținute rămân reperul indiscutabil al nivelului pe care România l-a atins în maturizarea sa ca Stat Membru al Uniunii Europene. Însă toate acestea au fost posibile pentru că, acum 30 ani, România și-a decis destinul european, cu mari sacrificii", a declarat Luminița Odobescu, reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană. 

”Prin organizarea acestei expoziții, aducem un omagiu tuturor celor care, în decembrie 1989, au ieșit pe străzile din Timișoara, București și din toată țara, plătind cu prețul vieții visul României libere și democratice", a mai declarat diplomatul român.