Viceministrul ucrainean al apărării, Dmitro Klimenkov, a declarat că, în următorii patru ani, 0,25% din PIB-ul Estoniei va fi redirecționat către Ucraina sub formă de ajutor militar.

Potrivit agenției de știri militare Armia Inform, oficialul ucrainean a făcut o declarație în acest sens în timpul unei întâlniri cu secretarul permanent al Ministerului Apărării al Estoniei, Kusti Salm, și cu directorul Centrului pentru Investiții în Apărare de la Tallinn, Magnus-Valdemar Saar. Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei a mulțumit oficialilor estonieni pentru sprijinul constant acordat independenței și integrității teritoriale a statului ucrainean.

"Mulțumiri deosebite pentru asistența militară și financiară acordată țării noastre. Partenerii noștri înțeleg pericolul care provine din Rusia mai bine decât oricine altcineva. În următorii patru ani, 0,25% din PIB-ul Estoniei va merge în Ucraina ca ajutor militar" - a afirmat Klimenko, potrivit Armia Inform.

Totodată, acesta a subliniat că este greu de subestimat sprijinul Estoniei în ceea ce privește crearea Coaliției de artilerie, a Coaliției IT și lansarea "Mecanismului Tallinn" pentru consolidarea sprijinului cibernetic oferit Ucrainei. "Parteneriatul cu Estonia este de mare importanță pentru noi. Împreună, vom continua să ne consolidăm legăturile reciproce în beneficiul ambelor țări" - a conchis viceministrul ucrainean al apărării.

Armia Inform amintește că, anterior, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a afirmat că, dacă țările NATO ar investi 0,25% din PIB-ul lor în ajutor militar oferit Ucrainei, acesta s-ar ridica la 120 de miliarde de euro în fiecare an. Potrivit lui Kuleba, aceasta ar fi o sumă suficient de mare pentru a asigura victoria Ucrainei în război și o pace justă.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA