Cele două propuneri trimise de Viorica Dăncilă la Bruxelles, Dan Nica și Rovana Plumb, ar fi fost respinse, scrie EurActiv.com.

UPDATE

Viorica Dăncilă a declarat joi că ”nu a văzut nicio informație oficială” cu privire la respingerea celor două propuneri trimise de ea la Bruxelles pentru funcția de comisar.

Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va prezenta marți, 10 septemrbie, componența Colegiului comisarilor europeni.

”Sunt bucuroasă că am primit numele din partea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Așteptăm cu interes compunerea unui Colegiu bine echilibrat, pe care îl voi prezenta marți”, a scris ea pe Twitter. 

+++

În locul lor ar putea fi propusă actuala șefă a diplomației, Ramona Mănescu. 

Totodată, EurActiv.com notează că România ar putea primi portofoliul Transporturilor. 

Luni, liderul Grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloș, a avertizat că există pericolul ca Rovana Plumb să nu treacă de audierile din Parlamentul European. 

Informații despre posibila respingere a celor două propuneri au circulat încă de luna trecută. Pe 27 august, Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit de la Bruxelles vreun refuz cu privire la Rovana Plumb sau Dan Nica.