Comisia Europeană a lansat astăzi noi acțiuni de sprijinire a sectoarelor culturale și creative din Europa și din afara acesteia, în urma adoptării programului de lucru pentru primul an al programului Europa creativă 2021-2027.

În 2021, programul Europa creativă va aloca un buget de aproximativ 300 de milioane de euro pentru a ajuta profesioniștii și artiștii din toate sectoarele culturale să colaboreze la nivel interdisciplinar și transfrontalier, pentru a găsi mai multe oportunități și a ajunge la noi categorii de public, anunță CE.

Adoptarea de astăzi pune bazele primelor cereri de propuneri din cadrul noului program.

Aceste cereri vor fi deschise tuturor organizațiilor active în sectoarele culturale și creative relevante.

Bugetul total al programului, de 2,4 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani, a crescut cu 63 % în comparație cu bugetul precedent.

Programul Europa creativă vizează, de asemenea, creșterea competitivității sectoarelor culturale, sprijinind totodată eforturile acestora de a deveni mai ecologice, mai digitale și mai favorabile incluziunii.

Se acordă o atenție deosebită consolidării rezilienței și redresării sectoarelor culturale și creative în contextul pandemiei de COVID-19. (Detalii, aici)