Europarlamentarul bulgar Andrei Kovacev (GERB/PPE) a declarat la postul bulgar de radio Focus că, din păcate, "suntem captivii alegerilor dintr-o țară sau alta din UE, ceea ce nu este corect".

"Olanda are alegeri în luna noiembrie, Austria va avea alegeri în primăvara sau toamna anului viitor. Opinia publică, sondajele de opinie arată că partidul cancelarului Karl Nehammer este al doilea sau chiar al treilea, așa că acum începe o competiție, cine va demonstra mai mult că se opune migrației ilegale și ce dovezi va oferi societății austriece pentru limitarea migrației ilegale. Austria a amenințat că își va închide granița cu Italia, după valul de migranți în Lampedusa și după ce mulți migranți din Africa de Nord au trecut pe teritoriul italian. Ministrul austriac de interne consideră că nu este momentul acum pentru extinderea Spațiului Schengen, dimpotrivă, acum este momentul pentru închiderea frontierelor și pentru un control mai strict", a spus europarlamentarul.

"Nu Bulgaria și România sunt problema în ceea ce privește migrația, ci lipsa unei politici europene comune și a mai multor resurse pentru protejarea frontierelor externe. Instituțiile europene și-au exprimat punctul de vedere de mai multe ori. Comisia Europeană, recent și președintele Comisiei a precizat că nu trebuie să se amâne mai mult. Parlamentul European a adoptat de mai multe ori cu o majoritate covârșitoare rezoluții și apeluri către Consiliu. Dar până când Consiliul European va lua o astfel de decizie în unanimitate, în special statele care fac parte din Spațiul Schengen, depinde de fiecare dintre aceste țări", a mai spus eurodeputatul PPE.

El nu crede că instituțiile europene pot face "mai mult pe acest subiect decât să insiste din nou și din nou, atât față de Mark Rutte, care este în prezent prim-ministrul interimar al Țărilor de Jos, cât și față de cancelarul Austriei, că această decizie nu poate fi amânată mai mult".

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA