Europarlamentarii Dreapta Unită, aleși duminică, anunță că au trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda de la alegerile din România.

Scrisoarea a fost trimisă și către vicepreședinta pentru Demografie și Democrație, Dubravka Šuica, și către comisarul pentru Justiție, Didier Reynders. 

Dreapta Unită cere oficialilor de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra procesului electoral. 

În scrisoare, europarlamentarii Dreapta Unită arată că în ziua alegerilor au găsite buletine preștampilate pentru coaliția de guvernare PSD-PNL în București, dar și în alte orașe, cum ar fi Râmnicu Sărat, Săcălaz sau Bistra.

„Comisia Europeană trebuie să aibă o poziție clară pentru apărarea democrației și a cetățenilor europeni și să ceară autorităților române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă și să găsească o soluție legală și corectă”, se arată în scrisoarea USR. 

Scrisoarea a fost semnată de europarlamentarii aleși Vlad Botoș și Eugen Tomac, dar și de viitorii europarlamentari ai alianței Dreapta Unită Dan Barna și Vlad Voiculescu.