Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că a interpelat Comisia Europeană și a propus elaborarea unui manual prin care copiii să învețe de mici ce înseamnă dezinformarea, cum se pot informa corect, cum pot verifica veridicitatea unor informații.

”Am interpelat Comisia Europeană și am propus elaborarea unui manual prin care copiii să învețe de mici ce înseamnă dezinformarea, cum se pot informa corect, cum pot verifica veridicitatea unor informații. În interpelarea mea am subliniat că sunt un susținător militant al libertății de exprimare”, anunță europarlamentarul liberal, citat de News.ro.

”Eu nu cred în cenzură, ci în educație! Educația este cel mai important motor de căutare și cel mai bun ghid de bune practici. Cred că un manual european, adaptat pe cicluri de școlarizare, elaborat în funcție de capacitatea cognitivă și discernământul elevilor de diferite vârste, poate fi un instrument foarte util. Am câteva mii de scrisori de la români care îmi cer să le spun dacă unele știri sunt adevărate sau false, iar unele conțin informații halucinante”, afirmă el.

Potrivit lui Rareș Bogdan, ”războiul informațional dus de forțe ostile Uniunii Europene în timpul pandemiei continuă cu manipularea cetățenilor vulnerabili în contextul crizei energetice și a războiului din Ucraina, numai că mulți cetățeni sunt prinși într-o luptă anevoioasă pentru a face față provocărilor economice și nu au timp sau putere să se gândească dacă sunt sau nu manipulați, deci nu reușesc să discearnă adevărul de minciună”.

”Ar fi și greu, pentru că inamicii eurosistemului folosesc mijloace de persuasiune profesioniste, iar unii cetățeni sunt victime sigure. Oricum, mă bucură faptul că unii se îndoiesc și întreabă. M-aș bucura ca acest manual să prindă viață și să fie elaborat sub patronajul Parlamentului European”, spune Bogdan.