Restaurante, săli de arte marțiale, săli de concerte: mai ales în Germania de Est, extremiștii de dreapta își construiesc propriile lumi paralele în domeniul imobiliar, scrie Spiegel Online.

Restaurante, săli de arte marțiale, săli de concerte: mai ales în Est, extremiștii de dreapta își construiesc propriile lumi paralele cu imobiliare. Oficiul Federal pentru Protecția Constituției a evaluat în ce landuri sunt active organizațiile de extremă dreapta.

O sală de concerte a ”Black Devils” din Hoyerswerda, ”Institutul pentru Politică de Stat” din Schnellroda, de extremă dreapta, sau clubul ”Aryan Brotherhood Eastside” din Bautzen: extremiștii de dreapta folosesc din ce în ce mai multe afaceri imobiliare pentru scopurile lor, mai ales în statele est-germane, a anunțat Ministerul de Interne din landul Saxonia-Anhalt, bazându-se pe cifre furnizate de Oficiul Federal pentru Protecția Constituției în 2022.

61% din cele 210 proprietăți utilizate la nivel federal de extremiștii de dreapta se aflau, în 2022, în landurile Turingia, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Mecklenburg-Pomerania de Vest și Berlin. Numărul proprietăților înregistrate utilizate de extremiștii de dreapta aproape s-a dublat din 2017 (136 de proprietăți).

În landul Saxonia-Anhalt este cea mai îngrijorătoare evoluție. Numărul proprietăților de aici a crescut de patru ori față de 2017. ”Saxonia-Anhalt are, totodată, cel mai mare număr de proprietăți folosite de extremiștii de dreapta (atât din ​​Germania de Est, cât și în comparație la nivel federal), urmat de Saxonia, Turingia și Brandenburg”, se arată în comunicat.

În 2017, Oficiul pentru Protecția Constituției a înregistrat 8 proprietăți în Saxonia-Anhalt folosite de extremiștii de dreapta în 2022, erau 33.

Spiegel Online notează că numărul proprietăților folosite de extremiștii de dreapta în Germania de Est și în landurile din centrul Germaniei este disproporționat de mare.