Acestea sunt sloganurile aliaților lui Salvini prezenți la întâlnirea de la Florența.

''Avem femei care se pot prezenta ca bărbați, gender fluid, dar noi numim răul rău'', spune polonezul Roman Fritz, vicepreședinte al Confederației Coroanei Poloneze, un partid ale cărui obiective includ apărarea credinței catolice și care este apropiat de ideile lui Putin, relatează publicația italiană Il Fatto Quotidiano.

''UE a permis prea mult timp invazia străinilor care nu aparțin Europei și a profesorilor de stânga pentru a ne îndoctrina copiii'', spune Majbritt Birkholm, de la Partidul Popular Danez. ''Astăzi, Uniunea Europeană este o amenințare pentru Europa, acesta este amarul adevăr'', a adăugat Kostadin Kostadinov, liderul partidului bulgar de dreapta Renașterea.

''Războiul Ucrainei nu este războiul nostru, economia rusă este în creștere, cea germană merge prost. Ucraina nu poate câștiga acest război, ar trebui să-l oprească'', spune de pe scenă co-liderul AfD, germanul Tino Chrupalla.

Aceștia sunt aliații lui Matteo Salvini care au participat la Internaționala Neagră de la Florența.

''Nu suntem un șantier negru, de fapt există un val albastru'', spune fericit liderul Ligii Nordului pe marginea convenției Europa Liberă (Free Europe), organizată la Florența de grupul Identitate și Democrație din Parlamentul European.

''Este una dintre acele zile care pot face istorie'', asigură Salvini care, în ciuda frazelor declamate pe scenă de aliații săi, subliniază că ''azi există o idee pozitivă, zâmbitoare, pașnică, democratică''. ''Vom contura ideea noastră de Europa, care nu este împotriva nimănui'', asigură vicepremierul italian.

Cuvinte în contrast cu cele exprimate pe scenă. Salvini însuși a vorbit despre războiul din Ucraina cu puțin timp înainte de începerea evenimentului: partidele grupului Identitate și Democrație, inclusiv Liga ''au susținut în mod clar orice intervenție în apărarea Ucrainei, cu fapte, cu chipuri și cu bani, restul este vorbărie'', a spus el. Trebuie să învingem acea ''Europă masonică și birocratică ce vrea să distrugă. Nouă, nu ne este frică de Goliat - Soros'', a adăugat vicepremierul după ce a explicat că frontul suveranist este asemănător cu David care îl provoacă pe Goliat.

''Șantierul negru'' care trebuia să dea startul depășirii pe dreapta a Giorgiei Meloni, a început însă puțin anemic. De altfel, greii au lipsit, iar Marine Le Pen a intervenit pur și simplu cu un mesaj video în care o atacă pe ''doamna Von Der Leyen'': pentru ea – spune liderul Rassemblement National – ''imigrația nu este o problemă, ci este un proiect. Dacă nu facem nimic, vom lăsa Bruxelles-ul să guverneze în detrimentul vieții popoarelor europene''.

Absent a fost și câștigătorul alegerilor olandeze, Greet Wilders, care a trimis și el tot un mesaj video: ''Îl salut pe prietenul meu italian numărul unu Matteo Salvini, care este mereu o sursă de inspirație pentru mine și pentru alții'', a spus Wilders. Salvini pare însă mulțumit: ''Datele ne spun că astăzi suntem a patra forță politică din Parlamentul European. Scopul este să ajungem pe locul trei și să fim decisivi''.

De pe scenă, liderul Ligii a adăugat: ''Am auzit vorbind culturi diferite, cu unele nuanțe diferite. Astăzi poate începe Renașterea Europei care va fi. Crăciun fericit tuturor, spun asta în speranța că nicio persoană de stânga nu se va simți jignită''.

Despre războaie a vorbit și Harald Vilimsky, liderul partidului austriac FPO: ''Sprijinul acordat războiului Israelului împotriva Palestinei și sprijinul acordat războiului din Ucraina sunt greșite'', a spus el.

''Astăzi UE este o amenințare pentru Europa, cea mai mare problemă este criza demografică, nu există niciun stat european care să nu fie afectat. Migranții pun în pericol viitorul Europei, elitele conducătoare ne înlocuiesc cu migranți, cu străini'', a afirmat Kostadin Kostadinov, invitatul bulgar al evenimentului suveranist organizat de Liga Nordului la Florența. ''Noi – a conchis el – vrem să fim stăpâni și nu oaspeți în țările noastre''.

George Simion, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a adăugat: ''Noi, cei din partidele patriotice, care ne dorim o Europă a poporului, avem o matrice culturală comună pe care stânga ar dori să o elimine așa cum ar vrea să elimine familia naturală''.

Polonezul Roman Fritz concentrează în schimb totul pe credința catolică: ''Pentru noi, calea ce bună în Europa este dată de Dumnezeu, onoare, patrie, familie, credință, adevăr, dreptate și libertate. Toate acestea pot fi rezumate într-un singur cuvânt: tradiția catolică, aceasta este esența civilizației latine. Deci, haideți să ne întoarcem la rădăcini. Dumnezeu să binecuvânteze Italia'', a spus Fritz.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA