Un email de amenințare cu bombă, trimis la cel puțin 35 de școli din Atena și suburbiile ei. Emailul a fost trimis în masă și în format identic de la o adresă electronică din străinătate, iar poliția greacă a demarat imediat o anchetă.

Până acum nu a fost descoperită nicio problemă în școlile amenințate, iar estimarea Poliției Elene a fost de la bun început că este vorba de o farsă. Destul de rapid s-a constatat și că email-ul a fost trimis din străinătate, și anume din Rusia, conform unor informații primite de la surse din poliție, relatează Efimerida.

Serviciul de Criminalitate Electronică își continuă ancheta pentru a lua urma expeditorului. Scopul emailului, după cum subliniază Poliția Elenă într-un comunicat, a fost „să creeze agitație și să zdruncine sentimentul de siguranță al cetățenilor”.

E-mailul a provocat într-adevăr agitație, deoarece părinții și copiii care au mers de dimineață la școală au fost informați că vor trebui să aștepte afară până la finalizarea verificărilor.

Potrivit informațiilor, mesajul respectiv prezintă asemănări cu emailurile care au fost trimise în urmă cu aproximativ două săptămâni la școli din Cipru și Slovacia. În toate cazurile, expeditorul pare să fie din Rusia. După primirea mesajului respectiv la școlile din Cipru și întrucât mail-ul apărea ca trimis de pe un server rusesc, poliția cipriotă a cerut ajutor autorităților ruse pentru a ajunge la făptaș.

Email-ul primit în Cipru a fost trimis de la o adresă electronică existentă pe internet împreună cu codurile aferente, iar textul era un text care exista de asemenea pe internet și a fost tradus cu Google Translate, de unde și exprimarea precară în limba greacă.

”Vă vom arunca în aer ca frații noștri la Paris” se spune, printre altele, în mesajul transmis către școlile din Grecia, revendicându-și inspirația de la o serie de atacatori islamiști pe care îi și enumeră.

SURSA: RADOR RADIO ROMÂNIA