Premierul finlandez Petteri Orpo a anunțat marți închiderea totală a graniței cu Rusia, o măsură "necesară și proporțională" pentru a preveni sosirea continuă a refugiaților din țări terțe, informează Euronews.com.

Finlanda își va închide ultimul punct de trecere a frontierei cu Rusia pentru a împiedica sosirea continuă a migranților ilegali, a declarat marți premierul Petteri Orpo, acuzând Moscova că dorește să creeze o criză a migrației în țară și să submineze securitatea națională.

În ultimele săptămâni, Finlanda a închis deja celelalte șapte puncte de trecere a frontierei de-a lungul graniței sale cu Rusia, în urma creșterii sosirilor de migranți din Orientul Mijlociu și din Africa, îndemnați de Moscova, potrivit autorităților de la Helsinkia, care i-ar fi folosit ca răzbunare pentru recenta intrare a Finlandei în NATO.

"Guvernul a decis să închidă întreaga graniță de est", a declarat Orpo jurnaliștilor, afirmând că țara se confruntă cu o situație "excepțională". "Nu acceptăm nicio încercare de a submina securitatea noastră națională", a spus premierul finlandez.

Autoritățile finlandeze afirmă că aproximativ 900 de migranți au trecut granița din Rusia în această lună, un număr semnificativ mai mare decât în ​​mod normal.

Ministrul de Interne Mari Rantanen a declarat că punctul de trecere a frontierei de la Raja-Jooseppi, din nordul arctic al Finlandei, se va închide miercuri la miezul nopții și va rămâne închis cel puțin până pe 13 decembrie. Doar o singură trecere de cale ferată pentru traficul de mărfuri va rămâne deschisă între cele două țări.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA