Opt școli din țară vor beneficia de fonduri europene, în valoare de aproximativ 20.000 de euro fiecare, pentru digitalizare, printr-un proiect-pilot inițiat de eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

Opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 20 de mii de euro per unitate școlară, ca urmare a proiectului pilot inițiat de vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu.

Granturile obținute de unitățile de învățământ vor permite acestora să investească în infrastructura tehnologică și digitală, să desfășoare module de formare pentru profesori și elevi sau să ofere acces la conținut digital de calitate cursanților și sunt disponibile ca urmare a inițiativei europarlamentarului român.

"Prin acest proiect pilot am dorit să ajutăm direct școlile, elevii și profesorii, din zonele rurale, izolate sau cu deficiențe în materie de acces la tehnologie. Mă bucur că, iată, un număr important de școli din România, din comunități izolate, vor beneficia de aceste granturi ca urmare a inițiativei noas tre și îmi propun să continuăm să obținem astfel de finanțări pentru educația din România”,  a declarat Victor Negrescu.

Proiectul pilot are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicații, în total, circa 100 instituții de învățământ din Uniunea Europeană vor folosi finanțarea propusă și obținută de europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

De proiectul Learning from the Extremes (https://learningfromtheextremes.eu) vor beneficia 500 de profesori și 6.000 de elevi din 10 țări.