Péter Magyar, opozantul lui Orbán la alegerile europene din 2024 și la alegerile generale din Ungaria din 2026, promite că va lupta împotriva establishmentului, relatează Euronews.

Necunoscut până acum câteva luni pentru cea mai mare parte a alegătorilor, acum, Péter Magyar adună mii de oameni în stradă împotriva guvernului. Punctul său forte fiind lupta împotriva corupției.

Guvernul Fidesz (Uniunea Civică Maghiară), partidul prim-ministru Viktor Orbán, este de 14 ani la putere în Ungaria. În vederea alegerilor europene, care se vor desfășura în perioada 6-9 iunie în Europa (în Italia se va putea vota pe 8 și 9 iunie), dar și a alegerilor generale din Ungaria programate în 2026, politicianul Péter Magyar, membru al Partidului Respect și Libertate, și-a lansat campania electorală cu tonuri extrem de critice la adresa actualei clase conducătoare.

Ungaria se confruntă cu numeroase probleme, fiind considerată, potrivit celui mai recent raport al Transparency International din ianuarie 2023, țara cu cel mai grav nivel de corupție din Uniunea Europeană.

O problemă centrală care este aproape de inimile multor cetățeni și cu care politicianul a reușit să strângă în stradă mii de oameni care protestează împotriva guvernului.Dacă va fi ales, Magyar, care a fost cândva membru al conducerii Fidesz, promite că va duce o luptă de fier împotriva clientelismului.

SURSA: RADOR RADIO ROMÂNIA