Propunerea a fost prezentată de Guvern miercuri și va merge apoi în Parlament, informează euronews.com.

Guvernul german ar trebui să adopte legea pentru liberalizarea consumului de canabis. Acesta este primul pas pentru adoptarea unei legi care, în orice caz, trebuie să aibă acordul Bundestagului. Între timp sute de oameni care susțin legalizarea canabisului au participat sâmbăta trecută la "Hemp Parade" de la Berlin, eveniment organizat încă din 1997.

"Canabisul se consumă; dacă este ilegal e oricum pe piața neagră. Nu există protecție a minorilor, niciun traficant nu cere un act de identitate, în timp ce acest lucru poate fi garantat atunci când este controlată distribuția".

Obiectivul este de a dezincrimina deținerea de cantități limitate din această substanță și de a permite achiziționarea acesteia în scopuri recreative. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a explicat miercuri legea în detaliu.

Lauterbach prevedea în ultima sa propunere legalizarea posesiei a până la 25 de grame de canabis și posibilitatea de a cultiva până la trei plante acasă. Planul ar permite tuturor adulților să formeze și/sau să se alăture unui "Cannabis club" non-profit. Fiecare club poate avea până la 500 de membri și este autorizat să cultive canabis pentru consumul personal al membrilor.

Costurile cluburilor ar urma să fie acoperite din cotizațiile din înscrieri, care sunt progresive în funcție de cantitatea de canabis consumată de membri.

Nu lipsesc vocile critice împotriva legalizării.

sursa: RADOR