Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că Guvernul trebuie să adopte un set de măsuri pentru a se înscrie în ținta de deficit bugetar, explicând că altfel există riscul suspendării fondurilor europene.

”Suntem într-un moment în care trebuie să luăm o decizie. Eu nu mai vreau să pierdem timpul ca să căutăm vinovați, că a fost vinovat X sau Y. Dacă nu luăm o decizie atunci vom intra pe un circuit, pe un drum care va fi foarte greu de gestionat sau de anticipat unde va duce, pentru că dacă nu ne înscriem în ținta de deficit se suspendă fondurile europene. Ca ministru al Transporturilor vă spun că fără fonduri europene nu se poate realiza niciun proiect major în România. Niciunul. Toate cele pe care le știți sunt cu finanțare europeană și cu finanțare parte de la bugetul de stat. În momentul în care ajungem în situația aceasta, Doamne ferește, lucrurile sunt foarte grave", a spus ministrul, după o vizită pe tronsonul Suplacu de Barcău- Nușfalău din Autostrada Transilvania, scrie Agerpres.

Grindeanu a precizat că după finalizarea măsurilor acestea vor fi prezentate Comisiei Europene.

"Este și acea amendă de 0,5% din PIB. Ne permitem așa ceva? E clar că trebuie luate decizii pe care coaliția le va lua. Dacă erau foarte simple și erau decizii care să fie la îndemână, fără să fie foarte bine analizate, erau deja luate de vreo două-trei săptămâni. Dar sunt în acest moment foarte bine analizate și cred că nu greșesc când spun că în perioada următoare vor fi prezentate, când ajungem noi la o concluzie, și Comisiei Europene, pentru că e normal să le prezentăm, astfel încât să arătăm că suntem serioși și că vrem să ne înscriem în ceea ce înseamnă ținta de deficit", a mai spus ministrul.