Grupul PPE, ca cel mai mare din Parlamentul European, a obținut președinția a şapte comisii, Grupul S&D - 5 comisii, iar Renew Europe - trei comisii.

Popularii europeni au obţinut trei comisii foarte importante: Comisia pentru afaceri externe, Comisia pentru control bugetar şi Comisia pentru industrie.

"Este foarte bine că PPE a obținut conducerea Comisiei pentru afaceri externe pentru că acest lucru ne va ajuta inclusiv în sprijinirea mai puternică a Republicii Moldova. Este foarte bine că am obținut conducerea Comisiei pentru industrie. În această Comisie, PPE va apăra sectorul industrial european și locurile de muncă ale românilor și europenilor. Este foarte bine că am obținut conducerea Comisiei pentru control bugetar. În felul aceste ne asigurăm că fondurile europene sunt cheltuite bine și în deplină transparență", a scris pe Facebook eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

Săptămâna viitoare, când se reuneşte pentru prima dată noul Parlamentul European, vor fi stabiliţi şi preşedinţii comisiilor parlamentare.

Cum delegația română e a treia ca mărine din Grupul PPE, Mureşan e încrezător că europarlamentarii români vor obţine "funcții importante". 

EurActiv.com scrie, citând o sursă din PPE, că delegaţiei germane îi revine de obicei Comisia pentru afaceri externe (AFET). 

Comisia pentru industrie ar putea fi condusă de Antonio Tajani, dacă italianul nu va fi reales preşedinte al Parlamentului European. Eurodeputatul PPE a fost comisar pentru industrie în Comisia Barroso II.