Guvernul german va plăti 300 de milioane de euro pentru a cumpăra 23% din acțiunile CureVac, una dintre companiile care încearcă să descopere un vaccin împotriva Sars-CoV-2.

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a declarat luni că firma CureVac face parte dintr-un sector prioritar pentru Germania. Compania cu sediul la Tübingen are potențial pentru a dezvolta noi vaccinuri și tratamente, a mai spus luni, într-o conferință de presă, Peter Altmaier, relatează Süddeutsche Zeitung.

Guvernul de la Berlin va fi acționar minoritar și nu se va implica în strategia de business a companiei. Altmaier nu se așteaptă la obiecții din partea Comisiei Europene privind achiziționarea pachetului de 23%. 

CureVac este una dintre companiile care încearcă să descopere un vaccin eficient împotriva noului coronavirus. Luna trecută, compania a publicat primele studii preclinice cu rezultate pozitive.

Primele studii clinice vor începe luna aceasta. La ele vor lua parte voluntari sănătoși. 

În luna martie, Welt am Sonntag a scris că președintele american Donald Trump ar fi oferit companiei un miliard de dolari pentru a asigura orice viitor vaccin "exclusiv pentru SUA". Guvernul german ar fi contracarat oferta SUA, în încercarea de a ține compania în Germania.

Un reprezentant la nivel înalt al Administrației americane a precizat că SUA "nu sunt la curent cu acest articol sau cu informațiile care au stat la baza lui”. Richard Grenell, pe atunci ambasador al SUA în Germania, a scris pe Twitter că articolul e "eronat".

În contextul informațiilor publicate de presa germană, Daniel Menichella, CEO al CureVac, a fost demis, la nouă zile după ce a participat la Washington la o întâlnire cu Donald Trump și producători de medicamente.