CE va găzdui evenimentul paneuropean #EUvsVirus Hackathon, care va reuni societatea civilă, inovatorii, partenerii și investitorii din întreaga Europă în scopul dezvoltării de soluții inovatoare pentru a combate epidemia de COVID-19.

Evenimentul începe vineri și se derulează pe tot parcursul weekendului.

Peste 12.000 de participanți s-au înscris în ”Hackaton”, care este structurat pe mai multe categorii de probleme ce necesită soluții pe termen scurt în ceea ce privește sănătatea și viața, continuitatea activităților profesionale, munca și educația la distanță, coeziunea socială și politică, finanțele digitale și alte provocări, în contextul coronavirusului.

Participă toate cele 27 de state membre ale UE, precum și alte țări.

Autorii soluțiilor câștigătoare vor fi invitați să se înscrie pe o platformă a Consiliului European pentru Inovare (COVRC), care va fi lansată pe 27 aprilie, cu scopul de a facilita conectarea cu utilizatorii finali, precum spitalele, și de a asigura accesul investitorilor, fundațiilor și al altor modalități de finanțare din întreaga UE.

Participanții se pot înscrie în continuare pe site-ul EUvsVirus Hackaton.

Evenimentul va fi transmis în direct aici.

Comisia angajează sute de milioane de euro în acțiuni de cercetare și inovare în scopul dezvoltării de vaccinuri, de noi tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale menite să prevină răspândirea coronavirusului.

”#EUvsVirus Hackathon este un bun exemplu de spirit de cooperare european, pe care îl admir atât de mult. Atunci când vremurile sunt grele, ne unim forțele, conlucrăm și vom învinge acest virus împreună, pentru toți. Le mulțumesc tuturor celor care ne acordă timpul liber, energia fără margini și experiența lor pentru ca acest obiectiv să devină realitate. Mâine este doar începutul, soluțiile vor fi adevărata recompensă”, spune Mariya Gabriel, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, sub patronajul căreia se va desfășura Hackatonul începând de mâine.