Imamul din Bologna a fost expulzat pentru că cerut sprijin pentru Hamas
Pakistanezul Zulfiqar Khan, imamul moscheii din via Jacopo di Paolo din Bologna, a fost dus la secția de poliție pentru a fi expulzat, scrie La Stampa (Italia).
Știrea a fost dată într-un comunicat de presă în care apărătorul său, Francesco Murru, vorbește despre „întoarcerea la un stat polițienesc și urmărirea penală a infracțiunilor de opinie”.
Ministrul de interne a semnat un decret de îndepărtare de pe teritoriul național din motive de securitate a statului: trebuie menționat că Zulfiqar și-a exprimat o viziune fundamentalistă asupra conceptului de jihad și, printre altele, a exaltat martiriul și munca mujahidinilor în conflictul israeliano-palestinian, pretinzând sprijinirea Hamas.
În decretul de expulzare pentru imamul pakistanez Zulfiqar Khan, ministrul Matteo Piantedosi subliniază că, din toamna anului 2023, acesta a intrat în atenție auorităților pentru „fanatismul său ideologic în creștere” și pentru „înclinația spre poziții radicale”, caracterizate printr-un puternic resentiment anti-occidental și antisemit și de o retorică homofobă și antifeministă, Într-una dintre predicile sale, imamul i-a îndemnat pe credincioșii musulmani să lupte împotriva „pretenției” statului de a impune plata taxelor, pe motiv că resursele trebuie să rămână în comunitatea musulmană.
În timpul unei reuniuni care a avut loc într-un centru din Bologna, el a definit homosexualitatea drept „o boală care trebuie tratată” împotriva căreia fiecare musulman are dreptul să se lupte „pentru a evita consecințele catastrofale, cum ar fi însăși dispariția rasei umane”. În video-urile publicate pe rețelele de socializare între noiembrie 2023 și aprilie 2024, pakistanezul i-a acuzat pe americani, pe germani, francezi, englezi și italieni că îi susțin pe „sioniștii impuri”, iar în altul l-a invocat pe Allah, cerându-i să îi distrugă pe opresori, adică statele occidentale care susțin Israelul.
Pakistanezul în vârstă de 54 de ani, care a intrat în Italia în 1995, deține un permis de ședere, care i-a fost revocat în același timp cu emiterea ordinului de expulzare. Dispoziția mai trebuie validată în instanță și poate fi atacată la TAR Lazio.
Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA
Comentarii