Într-o videoconferință cu lideri europeni, Klaus Iohannis a pledat pentru o analiză atentă a funcționării pieței interne de energie, astfel încât să fie evitate distorsionări ale acesteia.

Președintele României a subliniat necesitatea ca subiectul creșterii semnificative a prețurilor la energie din ultima perioadă să rămână prioritar pe agenda instituțiilor europene.

La videoconferința cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și un grup de lideri europeni, în pregătirea Summitului Parteneriatului Estic și Consiliului European din 15-16 decembrie 2021, Klaus Iohannis ”s-a pronunțat pentru o analiză atentă a funcționării pieței interne de energie, astfel încât să fie evitate distorsionări ale acesteia”, informează Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a reamintit, totodată, necesitatea găsirii de soluții pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a evidențiat importanța corelării acestei discuții cu obiectivele Uniunii în materie de schimbări climatice.

Iohannis a reiterat susținerea României pentru energia nucleară și gazul natural, ca opțiuni pentru o tranziție energetică accesibilă, inclusiv în contextul pregătirii unor noi propuneri legislative ale Comisiei Europene.