Președintele Klaus Iohannis a avut joi o întrevedere cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski, în marja Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) care are loc în Lituania.

„Discuție substanțială cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Inițiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reinterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante și determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă și securitatea energetică", a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Președintele Klaus Iohannis va participa joi, la Vilnius, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M).

Liderii statelor participante vor analiza, în cadrul reuniunii, modul în care Inițiativa trebuie să se dezvolte și să se adapteze, în contextul regional complex, inclusiv în relaționarea cu partenerii din vecinătate, dar și la nivel global, precum și în ceea ce privește impulsionarea investițiilor și implementarea proiectelor strategice de interconectare, în cele trei domenii de bază ale Inițiativei - transport, energie, digital.