O delegație a Parlamentului European și-a anulat duminică o misiune în teritoriile palestiniene după ce președintelui delegației, Manu Pineda, i-a fost refuzată intrarea în Israel, transmite DPA.

„Israelul blochează activitatea Parlamentului European”, a afirmat Pineda, care a distribuit pe Twitter decizia luată de Ministerul de externe israelian. El a adăugat că delegației i-a fost refuzat accesul și în Fâșia Gaza, care este controlată de mișcarea palestiniană Hamas.

Scrisoarea din partea diplomației israeliene indică faptul că intrarea lui Manu Pineda nu a fost aprobată ca urmare a „informațiilor primite de la autoritățile abilitate din Israel”.

Eurodeputatul spaniol urma să călătorească în teritoriile palestiniene alături de un grup de colegi din Parlamentul European pentru a analiza situația din teren după moartea jurnalistei Shireen Abu Akleh, care lucra pentru postul de televiziune panarab Al-Jazeera, relatează Agerpres.

Akleh a fost ucisă recent în timp ce relata despre o operațiune a armatei israeliene în nordul Cisiordaniei. Palestinienii susțin că Israelul este vinovat de uciderea jurnalistei.