Viceprim-ministrul și ministrul de externe Antonio Tajani s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodomir Zelenski în marja Consiliului UE de Externe de la Kiev, potrivit IlSole24Ore.

Din câte reiese, întâlnirea cu Tajani este una dintre puținele pe care liderul ucrainean le-a avut, pe lângă cea cu Borrell ''într-un spirit de mare și deosebită prietenie reciprocă între guverne''.

Ministrul italian de externe a confirmat că Ucraina va fi prioritatea agendei italiene a G7, în timp ce Zelenski a salutat declarația de astăzi privind patronajul italian pentru reconstrucția Odessei. 

Italia este pregătită să ajute Ucraina în protecția infrastructurilor și în vederea iernii viitoare și lucrează deja la cel de-al optulea pachet de arme care urmează să fie trimis la Kiev, a afirmat viceprim-ministrul și ministrul de externe Antonio Tajani în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu Zelenski la Kiev.

De asemenea, Tajani a asigurat că Italia va ajuta concret Ucraina în parcursul de aderare la UE și prin sprijinul unor instituții, cum ar fi de exemplu cel al Gărzii Financiare. 

sursa: Rador Radio România