Cătălin Ivan nu crede că socialiștii europeni vor exclude PSD, așa cum le-a cerut el, deoarece se fac alte calcule, astfel că, de la 1 octombrie, va părăsi Grupul S&D din Parlamentul European.

”Eu am zis că, dacă până pe 1 octombrie nu se va lua nici o decizie în ceea ce privește PSD, voi părăsi Grupul S&D, pentru că după acest an și jumătate de guvernare PSD, dar mai ales după 10 august, eu nu mai pot să stau într-un grup politic care și prin tăcere girează acțiunile PSD, așa cum este el azi condus de Liviu Dragnea. Cel mai probabil nu vor lua nici o decizie, pentru că sunt alte calcule care se fac, e un grup mare de europarlamentari, sunt voturi pe care le-ar pierde și atunci cel mai probabil voi părăsi de la 1 octombrie grupul socialiștilor și democraților”, a declarat joi, la RFI, eurodeputatul Cătălin Ivan.

El a mai spus că va rămâne momentan independent.

Pe 10 septembrie, Cătălin Ivan a anunțat că le-a trimis socialiștilor europeni o cerere de excludere a PSD și petiții semnate de peste 100.000 de români.

Pe de altă parte, Ivan a afirmat că a discutat cu foarte mulți colegi socialiști nemulțumiți de PSD: ”Chiar și săptămâna viitoare voi avea din nou întâlniri cu liderul de grup, toți colegii din grupul socialiștilor sunt nemulțumiți de PSD și de ce se întâmplă în PSD și de faptul că acțiunile PSD-ului le afectează și lor imaginea și voturile și șansele pentru alegerile de anul viitor”.