Măsurile de sprijin introduse în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru întreprinderile mici și mijlocii acoperă 0,04% din totalul IMM-urilor din România, a declarat marți președintele CNIPMMR, Florin Jianu.

"Cu privire la măsurile de susținere a mediului de afaceri, în PNRR am identificat 8 programe, în valoare de 1,335 de miliarde de euro. Acestea realizează o susținere pentru 3.246 de firme. Avem două programe mai consistente, fiecare în valoare de câte 300 de milioane de euro, alte două programe în valoare de 200 de milioane de euro, trei programe în valoare de câte 100 de milioane de euro și un program în valoare totală de 35 de milioane de euro. În total avem 1,3 miliarde de euro susținere pentru 3.246 de firme, care reprezintă 0,04% din totalul IMM-urilor din România. Deci, aceasta este principala reformă pe care o realizează PNRR pentru numai 3.200 de firme, adică pentru 0,04% din totalul IMM-urilor din România", a afirmat președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o conferință de presă.

El a subliniat că 22% din valoarea totală a măsurilor de sprijin acordate mediului de afaceri nici măcar nu ajung la IMM-uri, reprezentând comisioane pentru diferite entități, relatează Agerpres.

Liderul organizației patronale a apreciat că măsurile din PNRR destinate mediului de afaceri nu vor ajuta la o reformă majoră în domeniu.