FRANȚAJordan Bardella vrea să excludă persoanele cu dublă cetățenie din pozițiile sensibile ale statului

Cel care ar putea ajunge la Matignon la finalul alegerilor legislative a propus excluderea persoanelor cu dublă cetățenie din funcțiile considerate sensibile.
O listă ar putea fi definită prin decret, scrie Le Point.
Acesta este anunțul începutului săptămânii. Jordan Bardella și-a confirmat luni, în cadrul conferinței de presă organizate la Salons Hoche din Paris, dorința "ca cele mai strategice poziții ale statului [să fie] rezervate cetățenilor francezi și celor de naționalitate franceză" dacă va ajunge la Palatul Matignon, în urma alegerile legislative la care Rassemblement national este dat favorit, înaintea coaliției Noului Front Popular.
"Există poziții strategice legate de sectoarele securității sau apărării care sunt prin definiție sectoare strategice", explică europarlamentarul RN, în cadrul prezentării programului său. De exemplu, cel care ar putea ajunge prim-ministru vede în asta "o modalitate printre altele de a ne proteja de încercările de interferență care ar putea fi orchestrate de state străine în ceea ce privește interesele franceze".
El asigură, pe de altă parte, că nu vrea să pună în discuție dubla cetățenie, măsură susținută multă vreme de Marine Le Pen înainte de a fi abandonată la alegerile prezidențiale din 2022.
"Ești francez sau nu ești francez"
Sébastien Chenu a anunțat acest proiect RN pe TF1, cu puțin timp înaintea luării de cuvânt a lui Jordan Bardella, anunțând că lista "posturilor extrem de sensibile" va fi definită "prin decret".
"Ce judecăm este naționalitatea: ești francez sau nu ești francez. Când ești francez, ai aceleași drepturi ca orice francez, inclusiv atunci când ai fost francez prin naturalizare în trecut", a adăugat cel care a fost deputat pentru circumscripția a 19-a din Nord până la dizolvare. "Probabil va fi mai puțin ușor să fii francez", a mai avertizat vicepreședintele Rassemblement national.
Astăzi, în Franța, aproape 5 milioane de locuri de muncă din sectorul public și privat rămân închise pentru străinii care nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene, potrivit unui raport. Cetățenii cu dublă cetățenie nu sunt în mod evident afectați de o astfel de măsură.
Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA
Comentarii