Nivelul de alertă teroristă rămâne ridicat în țară, spune ministrul austriac de Interne într-un interviu acordat agenției APA. Austria încă blochează accesul României și Bulgariei la Schengen - ar trebui să existe doar concesii pe ruta de zbor.

Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner (ÖVP) declară că există încă o amenințare  mare din partea unor islamiști după izbucnirea războiului din Orientul Mijlociu. Nivelul de alertă teroristă rămâne ridicat la sfârșitul anului, deoarece acesta este un moment în care potențialele amenințări sunt deosebit de mari, mai spune Karner într-un interviu acordat agenției austriece de presă APA, preluat de cotidianul Kleine Zeitung.

În ceea ce privește aderarea României și Bulgariei la Schengen, Karner susține că, în prezent, majoritatea statelor membre ale spațiului de liberă circulație au reintrodus controalele la frontieră cu țările vecine.

Karner speră ca soluția "Air Schengen" pentru România și Bulgaria să intre în vigoare  rapid.

Ministrul austriac de Interne susține că, în acest moment, trebuie luată în considerare aderarea doar cu granițele aeriene, deoarece aici nu există probleme cu migrația ilegală.

Oficialul austriac așteaptă propuneri din partea Comisiei Europene pentru a se putea lua decizia primirii celor două state cu granițele aeriene.

Karner este preocupat de protejarea frontierei externe a UE, de creșterea controalelor la frontieră pe rutele terestre dintre Bulgaria și România și de a se asigura că cele două țări acceptă și solicitanții de azil pentru care sunt responsabile ca state aflate la frontierele externe ale blocului comunitar.

Dacă se întâmplă acest lucru, ”atunci Air Schengen se poate întâmpla rapid”. El consideră că a discuta despre calitatea de membru cu drepturi depline este ”pură speculație”.

Declarațiile lui Karner au fost publicate cu ore bune înainte de anunțul triumfalist al Bucureștiului.

De altfel, eurodeputatul REPER/Renew Dacian Cioloș și-a exprimat speranța că ”responsabilii de la București au obținut în negocierile cu Austria o dată concretă pentru intrarea cu frontierele terestre, ceea ce e cu adevărat important și esența Spațiului Schengen”.

”Veștile triumfaliste ale lui Marcel Ciolacu despre intrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime din primăvară au nevoie de clarificare suplimentară. Nu pentru mine, ci pentru toți cetățenii României”, a atenționat Cioloș.

Austria a rămas singura țară care blochează aderarea la Schengen a celor două țări est-europene, după ce Parlamentul de la Haga a decis recent să nu se mai opune primirii Bulgariei.

Ministrul austriac vede noul Pact privind azilul și migrația ca un ”pas în direcția bună”. Propunerile detaliate sunt acum în curs de examinare.

Ministerul român de Interne a anunțat miercuri seara că a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele de Interne din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen și aplicarea acquis-ului comunitar la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024.

Tot în 2024 va fi discutată aplicarea acquis-ului comunitar la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin, susține MAI.

Într-un mesaj postat pe Facebook imediat după anunțul MAI, premierul Marcel Ciolacu a scris că, după 13 ani, "în sfârșit România va intra în Schengen".

Și eurodeputatul PNL/PPE Siegfried Mureșan consideră că ridicarea controalelor la frontiera aeriană și maritimă este ”un real succes”.

”Această etapă este foarte importantă deoarece reprezintă depășirea blocajului existent în trecut din partea Austriei. Sunt convins că ridicarea controalelor la frontiera terestră va urma în viitorul apropiat”, a scris Mureșan pe Facebook.

În schimb, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, a transmis că România merită să intre în Schengen cu drepturi depline.

”În timp ce Marcel Ciolacu ne anunță victorios că intrăm în Schengen doar pe cale aeriană și maritimă, mii de români stau la cozi la granițe, după ce și-au petrecut sărbătorile în țară. Șoferii de camioane vor fi forțați în continuare să își piardă zile la cozi, iar economia va continua să piardă miliarde de euro”, a scris Moșteanu pe Facebook.