Președintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, salută, într-un mesaj pe Twitter, acordul cu privire la obiectivul climatic 2030 și spune că România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite.

"Salut acordul cu privire la obiectivul climatic 2030. Decizia va permite modernizarea economiilor Uniunii Europene și îmbunătățirea vieții cetățenilor europeni. #EUCO", a scris Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a adăugat într-un alt mesaj că interesele României sunt acoperite prin obiectivul cimatic 2030.

"România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite, inclusiv prin menținerea deciziei asupra mixului energetic național și utilizarea gazului în procesul de tranziție", a mai comentat președintele.

+++

Unul din obiectivele reuniunii de la Bruxelles a fost obținerea unui acord cu privire la stabilirea unei noi ținte, mai ambițioase, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2030.

Șefii de stat și de guvern au ajuns vineri la un consens privind reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, în loc de 40% față de nivelurile din 1990, cât se stabilise inițial.