Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

La ședință participă premierul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea.

Reuniunea începe la ora 15:30, potrivit Administrației Prezidențiale.

„Avem un stadiu al PNRR, este un draft. M-am uitat pe el ieri, am văzut alocările de bugete, vom discuta și cu domnul președinte. Vă pot spune că pentru Educație sunt alocați 9% din bugetul PNRR, pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro, ne mai uităm și la celelalte. Și distribuția de gaze este introdusă. Este o discuție de alocare de bugete și, după aceea, vom discuta și despre proiecte”, a spus miercuri dimineață Florin Cîțu.

Ministerul investițiilor și proiectelor europene (MIPE) a anunțat pe 22 februarie că a finalizat seria de consultări interministeriale și dezbateri publice pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Actualizarea PNRR urmărește să integreze criteriile stabilite recent prin Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență, precum și contribuția tuturor părților implicate în identificarea, conturarea și elaborarea de proiecte care să țintească reformarea celor mai importante sectoare din România.