Liderul partidului olandez PVV, deputatul Geert Wilders, le-a transmis "sa isi vada de treburile lor" ambasadorilor a zece state central si est-europene care au prezentat, marti, o scrisoare deschisa de protest liderilor politici olandezi in legatura cu site-ul prin care formatiunea sa strange plangeri impotriva cetatenilor din tarile respective, relateaza Agerpres.

"Reactia mea catre ambasadori este: vedeti-va de treburile voastre. Asta nu are nimic de-a face cu tara voastra", a declarat Wilders, intr-un interviu acordat miercuri agentiei Associated Press. "Suntem o tara suverana, noi suntem un partid politic democratic si exprimam preocuparile multor olandezi", a subliniat el, numind site-ul "un imens succes", care a adunat deja peste 40.000 de reclamatii.

Wilders a insistat ca site-ul sau nu este discriminator si a explicat ca "noi nu inchidem ochii la problemele" pe care unii muncitori central si est-europeni le provoaca in Olanda, dand ca exemplu alcoolismul si eliminarea de locuri de munca.

Potrivit lui Wilders, comisari europeni precum compatrioata sa Neelie Kroes au atacat site-ul PVV doar din teama fata de efectul sau coroziv asupra unitatii europene. "Ei cred ca ideea lor a acestei mari familii europene este atacata, in timp ce noi nu avem mare lucru in comun cu tragedia lor europeana", a comentat liderul PVV.

"Noi ne facem doar treaba, indiferent daca guvernul sau Comisia Europeana ori 500 de ambasadori se plang, nu ne pasa", a conchis Geert Wilders.


Ambasada Romaniei la Haga, alaturi de alte noua misiuni diplomatice din state membre UE acreditate in Olanda, au transmis marti, prin demers comun, o "Scrisoare deschisa adresata societatii si liderilor politici din Olanda", exprimandu-si preocuparea fata de site-ul discriminatoriu la adresa lucratorilor din Europa Centrala si de Est, lansat de partidul olandez PVV.

de V.M.