PNL a prezentat joi, după mai multe amânări, lista finală a candidaților pentru alegerile europarlamentare, iar realizatorul TV Rareș Bogdan este în fruntea listei.

În cadrul ședinței Biroului Politic Național, Rareș Bogdan a spus că nu va cere funcții în partid, ci va rămâne simplu membru al PNL Sector 1, potrivit unor surse din partid.

"Primirea mea aduce voturi din zona #rezist, diaspora,conservatori și Transilvania. PNL va da prim-ministrul. Nu sunt nici arțăgos, nici indisciplinat. Mă puteți lua prin țară să mă prezentați ca pe o maimuță. Putem lua încă 10% peste scorul partidului, pentru a face cel mai bun scor din istorie", a mai spus acesta în ședință, conform acelorași surse.

Pe locul al doilea este primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, iar pe al treilea - purtătorul de cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan. A patra poziție e ocupată de fostul președinte al PDL, Vasile Blaga și a cincea de actuala eurodeputată Adina Vălean, singura femeie din primii 10 candidați.

Urmează europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, eurodeputații Cristian Bușoi și Marian-Jean Marinescu. 


În discursul său, acesta a spus că este convins că în seara zilei de 26 mai, "PNL va avea un scor istoric, iar dacă cei care ne privesc acum vor înțelege, PNL va fi principala forță politică a României".

Totodată, Rareș Bogdan a spus că nu îi va ataca deloc pe colegii din opoziție, deoarece alături de PNL trebuie să facă o majoritate după alegerile europarlamentare.

"De la mine, în următoarele 10 săptămâni, nu va porni niciun atac la adresa colegilor din opoziție. Ei sunt colegii și prietenii noștri și alături de ei trebuie să facem un front comun după europarlamentare pentru a asigura o majoritate care să îl ducă fără probeme pe Klaus Iohannis la al doilea mandat prezindețial", a mai spus Rreș Bogdan.

El a mai spus că salariul său din presă era mai mare decât cel pe care îl va avea ca eurodeputat, dar nu a venit să ia, ci să ofere.

"Nu am nevoie de nimic. Nu am venit să iau, am venit să dau. Nu am nevoie de imunitatea parlamentară și vin de la venituri mai mari din presă decât îmi oferă salariul de europarlamentar. Probabil că sunt un caz mai deosebit. Vin pentru că știu că România este într-un moment extrem de periculos", a mai punctat fostul realizator TV.

PNL mizează pe 10 locuri la europarlamentarele din 26 mai.