Printre politicienii vizați, se numără vicepremierul și ministrul de externe, Maria Gabriel, precum și o serie de alți miniștri, scrie www.focus-news.net.

O "avalanșă" de amenințări împotriva unor magistrați din Plevna a fost înregistrată în doar o săptămână, când au fost primite 51 de scrisori de amenințare împotriva judecătorului Vladislava Țarigradska și a colegilor săi din oraș.

"Este vorba despre o serie de amenințări împotriva unui cerc larg de persoane publice. Acest lucru s-a întâmplat în ultima săptămână sau două. Credem că toate aceste mesaje provin de la aceeași persoană. Se presupune că este un cetățean bulgar cu pseudonimul 'Piratul Roșu', cu un stil de viață nomad, care a reușit să aibă acces la e-mailurile unor persoane publice. A trimis și amenințări cu bombă pe adresele unor școli. Credem că va fi găsit în curând, în prezent este căutat în mod activ", a declarat Serafimov, adăugând că, în opinia sa, este vorba despre o persoană dezechilibrată psihic.

Referitor la cazul lui Martin Bojanov, poreclit Notarul, ucis luna trecută, directorul GDBOP a precizat că împotriva acestuia, Ministerul Afacerilor Interne a primit cinci sesizări legate, în general, de trafic de influență, infracțiuni imobiliare, constrângere și amenințări din partea lui Bojanov și a grupului pe care probabil l-a condus.

"Au fost efectuate controale, iar materialele au fost depuse la Parchetul Municipal Sofia", a explicat Serafimov.

Potrivit acestuia, a fost constatată infracțiunea de constrângere împotriva judecătorului Vladislava Țarigradska, care a fost chemată la audieri și a fost întocmit un dosar de cercetare penală. În cadrul inspecției GDBOP, au fost scoase la iveală "destul de multe nume amintite în legătură cu Bojanov" - procurori și judecători menționați în informațiile furnizate de cei care au făcut sesizările.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA