Doar 31% dintre cetățenii români au căutat anul trecut informații medicale pe Internet, una dintre cele mai reduse ponderi din Uniunea Europeană, arată datele biroului de statistică al UE, Eurostat.

Peste jumătate (53%) dintre cetățenii din Uniunea Europeană cu vârsta între 16 și 74 ani au declarat că în 2019 au căutat informații online cu privire la răni, boli, nutriție, îmbunătățirea sănătății etc., a anunțat vineri Eurostat.

În rândul statelor membre, cea mai redusă pondere a persoanelor care au căutat informații medicale pe Internet fiind înregistrată în Bulgaria (30%) și România (31%), scrie Agerpres.

În contrast, ponderea persoanelor cu vârsta între 16 și 74 ani care au declarat că au căutat informații online în Finlanda a fost de 76%. Alte state membre unde căutarea de informații medicale pe Internet este populară sunt Olanda (74%), Cipru (69%), Danemarca (67%) și Germania (66%).

În cursul ultimului deceniu, ponderea persoanelor care caută informații medicale pe Internet a crescut în UE cu 19 puncte procentuale, de la 32% în 2009 până la 53% în 2019. Toate statele membre au înregistrat o creștere la acest capitol, însă cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Cipru (53 puncte procentuale), Croația (37 puncte procentuale), Cehia (36 puncte procentuale) și Grecia (35 puncte procentuale).

Cele mai mici progrese au fost înregistrate în Luxemburg (patru puncte procentuale), Franța (13 puncte procentuale), Italia (14 puncte procentuale) și România (15 puncte procentuale).