Duminică, la Pontida, în provincia Bergamo, a avut loc tradiționalul miting al Ligii Nordului. Invitata de onoare a fost Marine Le Pen, candidata extremei drepte din Franța la ultimele trei alegeri prezidențiale, relatează Rai News.

Marine Le Pen a sosit în jurul prânzului, iar peste aproximativ o oră a urcat pe scenă împreună cu liderul partidului, Matteo Salvini. ''Este o aliată, dar mai ales o prietenă în momente de victorie și de dificultate și nu ne-am schimbat niciodată părerea'', a spus Salvini.

''Sunt încântată să-l întâlnesc pe Salvini, sunteți norocoși să-l aveți ca lider, iar eu, ca prieten – a spus Le Pen – sunt fericită să mă aflu la Pontida, un loc atât de simbolic, un simbol al rezistenței la influențele externe. Voi în Italia și noi în Franța suntem angajați în aceeași luptă, lupta pentru libertăți, pentru patrie, știu cât de mult vă pasă de libertățile voastre. Ne apărăm porturile, așa cum a făcut și Matteo cu atât de mult curaj și combativitate, când a avut puterea să facă acest lucru. Atunci, întreaga Europă privea Italia cu admirație, iar noi, ca aliați, eram mândri de Salvini și de Liga Nordului. Așteptăm să se întoarcă acel moment''.

În timp ce vorbea, mulțimea scanda ''Le Pen, Le Pen''. 

Salvini: ''Nu vor putea să ne despartă pe mine și pe Giorgia''

Secretarul Ligii, după ce a subliniat că ''sufletul Ligii se află pe această pajiște'', reamintindu-i pe Roberto Maroni, ''un mare suporter al Ligii Nordului'' și pe Silvio Berlusconi, ''un prieten'', i-a făcut, ''cu 2 zile mai devreme'', urările de ziua nașterii fondatorului partidului, Umbero Bossi: ''Unicul și inconfundabilul Umberto Bossi, dacă nu ar fi început el, astăzi nu ne-am fi aflat aici''.

Salvini a asigurat că ''Liga Nordului garantează că acest guvern va dura toți cei 5 ani, niciun minut mai puțin: noi aici și Giorgia la Lampedusa suntem sinteza aceluiași obiectiv și destin comun. Nu vor reuși să ne despartă, avem culturi și simț al militantismului diferite, dar centrul-dreapta unit, câștigă''-

''În ceea ce privește imigrația – a continuat Salvini – am făcut și voi face, și vom face cu toții împreună, tot ceea ce este permis din punct de vedere democratic pentru a bloca o invazie care riscă să fie dezastruoasă''.

În continuarea discursului său, secretarul Ligii a vorbit apoi despre ''taxa pe profiturile suplimentare miliardare ale băncilor'' care ''este o prioritate pentru Ligă''.

Referindu-se la alegerile europene, Salvini a reiterat că, ''dacă trebuie să alegem între Macron și Marine Le Pen, nu am nicio îndoială: voi fi toată viața cu Marine Le Pen''.

Sursa: Rador Radio România