Europarlamentarul PSD Gabriela Cretu a organizat joi, la Parlamentul European, masa rotunda cu tema "Impactul bloggurilor personale ale eurodeputatilor romani asupra informarii privind activitatea Parlamentului European".

Printre temele abordate s-a aflat importanta si influenta bloggurilor deputatilor europeni pentru informarea publicului si comunicarea cu cetatenii,  subliniindu-se libertatea de exprimare mult mai mare a politicienilor in acest cadru.

La eveniment au participat eurodeputati (social-democratii romani Ioan Mircea Pascu, Catalin Nechifor si Adrian Severin, respectiv laburistul britanic Richard Corbett), lectorul universitar doctor de la SNSPA  Dorina Gutu (autoarea primei carti din Romania in domeniul noilor tehnologii media - "New Media"), comentatorii cei mai fideli de pe blogurile politice, precum si David Poyser, expert in comunicare in cadrul Grupului Socialist din PE. 

In urmatoarele zile, participantii vor face o postare comuna pe blogul doamnei Cretu, cu parerile lor legate de eveniment.

- Blogul Gabrielei Cretu

Alte bloguri ale europarlamentarilor romani:

- Adina Valean
- Corina Cretu
- Catalin Nechifor
- Ramona Manescu
- Renate Weber
- Ioan Mircea Pascu

Site-uri personale:
- Roberta Anastase
- Magor Csibi