Giorgia Meloni a intervenit prin video-conferință la convenția Vox de la Madrid și a vorbit despre viitorul UE. „Suntem motorul renașterii”, a adăugat premierul italian, vorbind la evenimentul partidului naționalist și populist spaniol.

„Au încercat să ne izoleze, dar noi am ocupat spațiu. Europa este în declin, însă putem construi una diferită și mai bună decât cea actuală. Uniunea Europeană pe care o avem în vedere trebuie să-și recupereze mândria istoriei și identității sale”, a declarat Meloni.

Zilele de 8 și 9 iunie, a explicat liderul guvernului italian, vor fi „alegeri decisive”: „Dacă conservatorii europeni vor fi uniți, atunci este posibil ca în Europa să se aibă loc o schimbare”, relatează Il Corriere Della Sera.

„Ne vom împotrivi”, a adăugat Meloni, „celor care vor să pună sub semnul întrebării familia ca pilon al societății noastre, celor care vor să introducă teoriile de gen în școli, celor care vor să promoveze practici inumane precum maternitatea surogat. Pentru că nimeni nu mă va convinge că a permite bărbaților bogați să cumpere trupurile femeilor sărace, sau să-și aleagă copiii ca și cum ar fi produse de supermarket, se poate numi progres ”.

Părerea prim-ministrului italian vizavi de legislativul european care este pe cale să se încheie este dură. „A fost marcat de priorități și strategii greșite. În timp ce alte forțe politice au susținut acorduri nefirești cu stânga, producând impunerea agendei verzi și progresiste, noi am luptat mereu, de multe ori singuri, pentru o UE diferită”.

Înainte de Meloni a fost rândul lui Marine Le Pen. Liderul formațiunii Rassemblement National a afirmat, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, că „există câteva puncte în comun” cu premierul italian. „Nu este o problemă de persoane, ci de libertate”, a adăugat ea. Potrivit lui Le Pen, Meloni și Salvini (aliatul său în grupul ID din Parlamentul European, n.red.) „țin mult la libertate”: „Nu există nicio îndoială că există convergențe pentru libertatea popoarelor care trăiesc în Europa”.

La „Convenția patrioților” Europa Viva 24 - organizată de Vox și Ecr la la Palacio de Vistalegre din Madrid în vederea următoarelor alegeri europene - au participat duminică numeroși reprezentanți ai partidelor conservatoare din întreaga UE și nu numai, de la Javier Milei la Viktor Orban, de la Le Pen la Giorgia Meloni.

SURSA: RADOR RADIO ROMANIA