Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto a declarat, vineri, la Timișoara că susține aderarea României la Spațiul Schengen și a solicitat oficialilor din Austria să nu se mai opună acestui lucru.

„Doresc să îi invit politicos, că să nu zic că-i somez, pe oficialii austrieci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen. Interesul Ungariei e ca România să adere la Schengen în acest an. De la acel moment, vom avea 10 noi puncte de trecere frontieră și fără timpi de așteptare nicăieri la graniță”, a declarat Peter Szijjarto, la Timișoara, citat de News.ro.

Ministrul de Externe al Ungariei a subliniat că România este a treia cea mai mare piață de export pentru Ungaria.

”România e a treia cea mai mare piață de export pentru noi, este un loc preferat de investițîi pentru capitalul maghiar, avem comunități naționale care trăiesc în cele două țări, a venit momentul să nu deranjăm legătura dintre cele două țări prin puncte de trecere. (...) Sperăm că decizia din această toamna referitoare la aderare României la Schengen se va baza pe fapte reale”, a mai precizat ministrul ungar.