Ministrul ungar al Transporturilor, Lázár János, a vorbit, la un eveniment electoral organizat de UDMR la Oradea, despre neînțelegerile dintre Ungaria și liderii europeni.

În acest context, el a vorbit și despre alegerile europarlamentare din 9 iunie.

"Vom alege lideri noi la Bruxelles, depinde și de noi dacă vor fi buni sau răi. Nu ascund că știm că nu ne iubesc, și nici că ne străduim să schimbăm conducerea actuală de la Bruxelles și să-i trimitem la naiba, pentru că după noi e greșită direcția în care o ia Uniunea Europeană și se iau decizii proaste", a explicat Lázár, dând ca exemplu războiul din Ucraina și situația dificilă în care se află economia întregii Europe, potrivit ebihoreanu.ro.

"Se va decide tot anul acesta dacă vom reuși să ne ținem departe de acest război de la graniță ori ne vor împinge spre el. Depinde de cine vor fi primari, cine va intra în Parlament și cine va conduce la Bruxelles.  Anul acesta vom afla dacă economia Europei va continua spre faliment ori va începe să urce", a spus el.

Deși e convins că "un maghiar normal n-ar crede că Bruxelles-ul e important", Lázár János a arătat că "poate să ne restrângă posibilitățile, să ne amărască viețile", așadar alegerile care urmează "ne vor influența viețile". 

"Din păcate, și în România, și în Ungaria, am ajuns ca guvernele să renunțe la tot mai multe drepturi, au lăsat foarte multe răspundere pe Bruxelles, se nasc foarte multe reguli acolo, de acolo vin reglementările, vouă multe, nouă și mai multe. Vin și bani, la voi mulți, la noi aproape nimic. Mai sunt și alte asemănări între țările noastre, în relația cu Bruxelles. Adevărul e că Bruxelles-ul vă amăgește și pe voi, și pe noi. Pe voi vă șantajează cu Schengen, pe noi cu fondurile. De aceea spun și acasă, și aici: așa cum nu e tot una cine sunt primarii de la comune și orașe, nu e totuna pe cine trimitem la Bruxelles", a subliniat ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János.