În poziția Parlamentului European privind Bugetul Uniunii Europene din 2024, care va fi votată miercuri, va fi inclus un paragraf prin care i se va cere Comisiei Europene reevaluarea tuturor fondurilor alocate pentru Palestina.

"Parlamentul European solicită reevaluarea fondurilor care merg spre Palestina și continuarea ajutorului umanitar în regiune, mai ales pentru refugiații palestinieni. În poziția Parlamentului European privind Bugetul Uniunii Europene din 2024 - pe care am coordonat-o ca negociator-șef și care va fi votată mâine, în sesiune plenară - vom include un paragraf  prin care solicităm Comisiei Europene reevaluarea tuturor fondurilor alocate pentru Palestina", a precizat într-un comunicat eurodeputatul PNL/PPE Siegfried Mureșan.

"Fondurile europene nu au fost și nu vor fi niciodată folosite pentru susținerea Hamas sau a oricărei entități teroriste. Cu toate acestea, în contextul evoluțiilor recente, considerăm necesară o evaluare actualizată a fiecărui euro din Bugetul Uniunii Europene care ajunge în regiune", mai spune Mureșan.

PE, pe de altă parte, consideră că trebuie să se acorde în continuare ajutor umanitar în regiune, mai ales pentru refugiații palestinieni din Iordania și Liban.