Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că rezultatul alegerilor regionale de duminică din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer și pentru partidul său.

"Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional. Partidul său a pierdut 10% față de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câștigat 10% față de alegerile anterioare. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliție la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS. Poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiștii", a scris Mureșan pe pagina lui de Facebook.

El susține că acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migrației, și de a folosi această temă în mod populist a fost greșită. Nu a dat roade.

"Este o lecție pentru el, dar și pentru orice alt politician care se gândește să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată", a mai spus acesta.