Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan susține că negocierile dintre PE și Consiliul Uniunii Europene privind poziția de procuror-șef european programate pentru miercuri nu vor avea loc, iar Kovesi va avea șanse mai mari după europarlamentare.

"Negocierile se vor relua când Consiliul va arăta flexibilitate. Menționez că joi, 18 aprilie, Parlamentul European își sistează activitatea, urmând perioada de campanie electorală. Dacă Consiliul nu vine la masa negocierilor până pe 18 aprilie atunci negocierile se vor relua după alegerile europarlamentare. Estimez că, după alegerile europarlamentare, prioritatea politică a Guvernului Franței va fi alta, nu cea de a obține funcția de procuror-șef european. Ca atare, candidatul român va fi într-o poziție mai bună după alegeri", a scris Mureșan pe contul lui de Facebook.

El spune că "nu are sens să purtăm negocieri atât timp cât Consiliul UE nu este flexibil", iar Kovesi are toate argumentele în favoarea sa: "a fost situată pe primul loc în urma evaluării făcute de comitetul european de experți independenți, a devenit candidatul oficial al Parlamentului European ca urmare a unei audieri publice și a două rânduri de voturi transparente în cele două comisii de specialitate, are sprijinul transpartinic venit din mai multe instituții europene și are opoziția oamenilor certați cu legea. Cu cât oamenii certați cu legea se opun mai mult, cu atât lumea democrată e mai puternic convinsă că este candidatul potrivit".