România avea termen până la 30 aprilie să schimbe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), oar Ministerul investițiilor și Proiectelor Europene se află în proces de negociere cu Comisia Europeană pentru o serie de modificări.

Comisia Europeană evaluează ultimele puncte de vedere exprimate de România cu privire la tranșa a 2-a din PNRR și "urmează să ne aloce o parte din sumele aferente acesteia, urmând ca cele două puncte ce țin de Ministerul Energiei să fie clarificate în perioada următoare în speranța că vom obține și acele finanțări", a afirmat eurodeputatul PSD Victor Negrescu în cadrul unui briefing pentru jurnaliști români, relatează Agerpres.

A doua cererea de plată trebuia să fie formulată la finalul anului trecut, a explicat el, dar a fost decalată pentru luna aprilie și în continuare în luna mai România se află în proces de negociere, iar a treia cerere de plată era prevăzută pentru primăvara acestui an și a fost decalată pentru luna iunie.

"Rămâne de văzut, într-adevăr, dacă vom respecta respectivul calendar, care acum devine apăsător, date fiind întârzierile cu cererea de plată doi", a afirmat eurodeputatul PSD.

"România avea termen până la 30 aprilie, de asemenea, să schimbe PNRR pentru a introduce componenta de energie, dar și pentru a face modificări generate de inflație, de războiul din Ucraina și de schimbarea fluxurilor comerciale la nivel global", a spus Negrescu, adăugând că MIPE se află în proces de negociere cu Comisia Europeană și "începând de acum România nu mai poate face nicio altă modificare la PNRR".