Comisia Europeană ajută statele membre, întreprinderile și lucrătorii să se pregătească pentru eforturile colosale ale tranziției verzi și digitale, printr-o serie de inițiative și platforme, cu accent special pe piața muncii și pe formarea profesională. Comisarii europeni Nicolas Schmit și Margaritis Schinas prezintă mai multe detalii.

Nicolas Schmit este comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale. Margaritis Schinas este vicepreședinte al Comisiei, responsabil cu promovarea modului nostru de viață european.

În aceste vremuri de restriște, UE s-a angajat să sprijine oamenii care fug din calea războiului din Ucraina, pentru a-i integra pe piață europeană a muncii, dacă își doresc acest lucru. UE și statele sale membre sunt pregătite să îi ajute să își cartografieze calificările, să urmeze cursuri de educație și formare profesională și să își găsească ucenicii și locuri de muncă. 

În același timp, suntem cu toții de acord că atingerea neutralității climatice în Europa și în întreaga lume este o nevoie urgentă. Pentru aceasta, sunt necesare eforturi colosale din partea cetățenilor, a întreprinderilor și a unor industrii întregi, în unele cazuri. Înseamnă și că mulți lucrători vor trebui să facă trecerea de la locurile de muncă din industriile tradiționale bazate pe combustibili fosili la sectoarele emergente verzi și la „locurile de muncă verzi” din toate sectoarele unde există deficite de competențe. 

În sectorul construcțiilor, de exemplu, ne așteptăm ca Pactul verde european să creeze 487 000 de noi locuri de muncă în UE până în 2030. Dintre acestea, aproape 70% vor fi create pentru lucrătorii manuali și ne-manuali calificați, care au, de obicei, o pregătire în materie de educație și formare profesională (VET). 

VET, prin legăturile sale strânse cu piața muncii și elementele de învățare practică, îi poate ajuta pe lucrători să se recalifice pentru a utiliza acestei noi tehnologii verzi și a face tranziția de la un loc de muncă la altul. 

Comisia sprijină statele membre în transformarea sistemelor lor VET pentru adaptarea la tranziția verde. Un exemplu ar fi finanțarea oferită prin Erasmus+, care ajută la construirea centrelor de excelență profesională. Acestea reunesc o gamă largă de parteneri locali pentru dezvoltarea unor „ecosisteme de competențe”, care contribuie la dezvoltarea regională. Au fost deja lansate GREENOVET, Platforma europeană de excelență VET pentru inovarea verde, EPLUG, Platforma europeană pentru înverzirea urbană, și 3LOE, Excelența profesională în economia verde. 

Pactul pentru competențe este o altă modalitate prin care Comisia ajută întreprinderile și lucrătorii să se pregătească pentru tranziția verde și cea digitală. Prin crearea unui forum în care toți partenerii să poată discuta despre nevoile actuale și viitoare de competențe și să poată stabili parteneriate, pactul își propune să contribuie la corelarea ofertei și a cererii de talente din Europa. Până acum, peste 600 de organizații s-au angajat să furnizeze competențele potrivite pentru 6 milioane de oameni, iar acesta este doar începutul.

Ținta noastră este ca, până în 2030, peste 60 % din adulții din UE să participe la cursuri de formare în fiecare an. Statele membre pot utiliza fondurile UE pentru a investi în recalificarea și perfecționarea forței de muncă, pe lângă educația și formarea profesională inițială. În România, Fondul social european a cofinanțat o serie de inițiative, cum ar fi proiectul „Prima cameră – o șansă pentru viitorul tinerilor”. Această inițiativă a sprijinit 126 de tineri care au crescut în sistemul instituționalizat de protecție a copilului să acceseze cu succes oportunități de educație profesională și de angajare și să facă tranziția către o viață de adult independentă.

În perioada 16-20 mai 2022, sărbătorim în întreaga Europă cea de-a șasea ediție a Săptămânii europene a competențelor profesionale. Pentru a afla cum vă puteți implica și ce vă poate oferi educația și formarea profesională, vizitați site-ul nostru web. Nu este timp de pierdut.