Compania de curierat Sameday intenționează să-și tripleze investițiile în Bulgaria în 2024. În ultimul an, firma de curierat a investit în Bulgaria peste 6,4 milioane de leva, potrivit agenției Mediapool.

Aceasta intenționează să depășească 17,1 milioane de leva în acest an, a anunțat Sameday Bulgaria.

Compania, care dispune de o rețea de aparate de recepție contactless a coletelor în regiune - easybox, raportează o creștere anuală a livrărilor de 900 la sută în Bulgaria în 2023. În total, au fost livrate colete în valoare de 2,6 milioane de leva, dintre care aproape 1 milion au fost la automate. Numărul de locații cu stații cu dulapuri automate de livrare în afara domiciliului în Bulgaria a ajuns la 437, dintr-un total de peste 5.000 de locații în regiune.

Atitudinea consumatorilor în Bulgaria arată că tot mai mulți clienți aleg să-și primească coletele de la un automat, datorită confortului și ușurinței de utilizare, a capacității de a controla timpul personal și a absenței necesității de a sta la coadă. Asta arată un studiu comandat de Sameday.

„Interesul pentru acest tip de livrare a coletelor este o dovadă a nevoilor în schimbare ale clienților care caută din ce în ce mai multă flexibilitate atunci când cumpără online. În următoarele luni, vom continua să ne dezvoltăm pe livrarea tradițională așa cum ne era cunoscută până de curând, rămânând încrezători în derularea potențialului pieței locale”, comentează Radoslav Krumov, director executiv al Sameday Bulgaria.

Curierul colaborează cu aproape 1.500 de magazine online din țară, printre care se numără unii dintre cei mai mari comercianți online de pe piața bulgară.

Creșterea volumelor de expedieri în primul an al companiei în Bulgaria a fost asigurată operațional de o infrastructură modernă, noi zone de depozitare, sisteme moderne de control și urmărire, cu investiții de peste 6,4 milioane de leva și o rețea de parteneri în continuă expansiune.

„În Bulgaria, ponderea vânzărilor online crește într-un ritm accelerat, la fel și în regiune, și de aici nevoia de a îmbunătăți experiența clienților și de a oferi facilități comercianților online. De când ne-am început operațiunile în țară, în anul 2022, ne-am folosit experiența îndelungată, acumulată în România și Ungaria, pentru a integra tehnologii înalte și optimizări pe piața locală, care sunt percepute foarte pozitiv”, spune Lucian Baltaru, fondator și CEO al Sameday.

Având în vedere cererea în creștere pentru metode alternative de livrare, planurile curierului sunt să continue investițiile în extinderea rețelei de automate, investițiile planificate pentru extinderea acesteia pentru 2024 depășind 13 milioane de leva.

Sameday este o companie regională de curierat care are o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri. Acesta operează în România, Ungaria și Bulgaria. Oferă servicii complete de livrare care includ livrări din ușă în ușă și livrare la dulapuri automate pentru colete easybox. Pe lângă serviciile tradiționale, Sameday își extinde domeniul de activitate prin rețeaua sa de 5.000 de dulapuri easybox în cele trei țări.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA