Deputați din Comisia pentru afaceri externe și Subcomisia pentru securitate și apărare vor vizita R. Moldova între 31 martie - 2 aprilie, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia. Din delegație fac parte și Siegfried Mureșan și Dragoș Tudorache.

Condusă de vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe, Urmas Paet (Renew Europe, Estonia) și de președinta Subcomisiei pentru securitate și apărare, Nathalie Loiseau (Renew Europe, Franța), o delegație la nivel înalt formată din zece eurodeputați va efectua o vizită de informare în Republica Moldova în perioada 31 martie - 2 aprilie.

Printre membrii delegației se numără Siegfried Mureșan (PPE, România), Evin Incir (S&D, Suedia), Dragoș Tudorache (Renew Europe, România), Susanna Ceccardi (ID, Italia) și Anna Fotyga (ECR, Polonia).

În timpul vizitei, eurodeputații vor observa situația de pe teren din Republica Moldova, țară vecină Ucrainei invadată în prezent de către Rusia, anunță Biroul de presă al PE.

Aceștia vor fi alături de autoritățile moldovene în semn de solidaritate europeană unanimă cu cetățenii moldoveni și vor anunța, în numele Parlamentului European, inițiative concrete de sprijinire a democrației.

Peste 300.000 de ucraineni s-au refugiat în Republica Moldova, punând o presiune puternică asupra autorităților și resurselor țării.

Republica Moldova a depus recent o cerere oficială de aderare la UE.

Delegația Parlamentului se va întâlni, printre alții, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu parlamentari, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor internaționale.