Aplicația TikTok a făcut modificări în politica sa de confidențialitate care permite accesul la datele utilizatorilor europeni.

Majoritatea partidelor din Camera Reprezentanților din Olanda iau în calcul posibilitatea de a interzice utilizarea ei pe dispozitivele mobile ale oficialilor guvernamentali, invocând necesitatea de a fi precauți cu platforma-mamă chineză, potrivit 20minutos.es.

Cele patru partide care alcătuiesc coaliția guvernamentală din Olanda și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aplicația deținută de compania chineză ByteDance, asigurând că protecția datelor sale nu este suficientă și că, prin urmare, este posibil ca informațiile utilizatorilor să poată fi văzute de către guvernul chinez, după cum a raportat Netherlands Broadcasting Corporation (NOS).

În luna decembrie, TikTok a făcut o modificare a politicii sale de confidențialitate, care le-a oferit angajaților chinezi acces la datele utilizatorilor europeni, deși nu este clar exact la ce date au acces acești angajați și ce angajați sunt implicați.

Ministrul digitalizării și membru al Partidului Democrați 66, Hind Dekker Abdulaziz, a avertizat despre un " potențial risc ridicat de securitate". "Să fim prudenți și să interzicem TikTok pe dispozitivele de lucru ale funcționarilor. Sunt aproximativ 140.000 de funcționari care lucrează pentru Guvern", a justificat el.

Formațiunea politică numită Creștin Democrați (CDA), prin vocea parlamentarului Evert Jan Slootweg, a îndemnat Camera Reprezentanților să urmeze exemplul Statelor Unite. "Nu trebuie să fim naivi și să urmăm calea guvernului SUA", a cerut el, potrivit Netherlands Broadcasting Corporation (NOS).În același sens, Partidul Popular pentru Libertate și Democrație a declarat că a efectuat deja studii privind pericolele aplicației.

În schimb, Uniunea Creștină a cerut interzicerea completă a aplicației în țară. "Dacă nu este suficient de bună pentru funcționarii publici, de ce ar trebui să fie suficient de bună pentru copiii noștri?", a argumentat deputatul Nico Drost.

Propunerea vine la câteva luni după ce Senatul SUA a promovat o legislație care să interzică TikTok pe dispozitivele guvernamentale, după ce parlamentarii au spus că se tem că datele, colectate de companie, ar putea fi transmise guvernului chinez.

"TikTok este un cal troian pentru Partidul Comunist Chinez. Este un risc uriaș de securitate pentru Statele Unite și, până când nu este forțat să rupă complet legăturile cu China, nu își are locul pe dispozitivele guvernamentale", a spus atunci senatorul republican Josh Hawley.

Cu toate acestea, Ministerul Digitalizării din Țările de Jos a fost reticent să urmeze "pur și simplu" interdicția americană, declarând că speră să studieze aplicația și să ia propria decizie în săptămânile următoare.

sursa: RADOR