Péter Szijjártó s-a deplasat din nou la Moscova, unde va discuta "cele mai importante probleme de cooperare necesare pentru securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei” cu personalități importante din sectorul energetic rusesc.

Șeful diplomației ungare s-a întâlnit cu vicepremierul rus pentru energie, Alexander Novak, și cu directorul general al companiei nucleare ruse de stat Rosatom, Alexei Lihacev, notează 444.hu.

Într-o postare pe Facebook, Péter Szijjártó reiterează poziția Guvernului ungar - care este contrară celei a UE -, potrivit căreia combustibilii fosili ruși sunt considerați esențiali pentru țară: "Securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei necesită aprovizionarea neîntreruptă cu gaz, petrol și combustibil nuclear".

"Îndeplinirea acestor trei condiții necesită o cooperare energetică ungaro-rusă neîntreruptă. Aceasta nu este o chestiune de gust politic, ci de una fizică", scrie ministrul ungar de externe.Péter Szijjártó a mai fost la Moscova în noiembrie anul trecut, unde a vizitat expoziția rusă Atomexpo, despre care a spus că este "una dintre cele mai importante reuniuni ale industriei nucleare". Deși nu au fost prezenți reprezentanți ai altor țări din UE.

Szijjártó a mai fost, de asemenea, la Moscova și în septembrie, când a discutat despre războiul ruso-ucrainean cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, și a pledat pentru dialog și pace între părți.

Sursa: RADOR