Franța consideră că este prematură ridicarea MCV-ului pentru România și Bulgaria, atât timp cât obiectivele de referință fixate pentru fiecare dintre țări nu sunt pe deplin atinse.
Curtea de Conturi a Uniunii Europene (CCE) avertizează că există riscul de fraude și abuzuri legate de fondurile din mecanismul european pentru redresare și reziliență în valoare de 750 de miliarde de euro, destinate combaterii efectelor pandemiei.
Uniunea Europeană a primit 107 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru primul trimestru, a transmis miercuri Comisia Europeană, reamintind că se așteaptă „la o accelerare” în următoarele săptămâni, relatează Agerpres.
UE vrea să reducă la jumătate utilizarea și riscul pesticidelor până în 2030, în baza unui număr tot mai mare de cercetări care indică efectele lor dăunătoare. Dar în Polonia alternativele sunt scumpe și aproape necunoscute, scrie EURACTIV.pl.
Comunitatea internațională s-a angajat să acorde 5,3 miliarde de dolari pentru 2021 și pentru anii următori Siriei și țărilor învecinate care găzduiesc cea mai mare populație siriană de refugiați.
Comisia Europeană a decis miercuri să se adreseze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la legea privind sistemul judiciar polonez din 20 decembrie 2019, care a intrat în vigoare la 14 februarie 2020.
România nu are amintiri plăcute legate de cooperativele agricole. Dar tinerii agricultori și fondurile europene încep să schimbe paradigma, iar tot mai mulți fermieri aleg să se asocieze.
În Uniunea Europeană, mai multe state pariază pe bicicletă și alte mijloace alternative de transport pentru a mai reduce traficul și poluarea. Autoritățile române au acordat prea puțină atenție pistelor de biciclete, inclusiv în orașele poluate.
Probabil că ați auzit de CETA, TTIP, tratatul cu Mercosur, deoarece dezbaterea asupra acestor acorduri de liber schimb s-a intensificat în ultimii ani.
UE trebuie să fie mai activă în privința inovațiilor, dacă vrea să alinieze niveluri ridicate de producție agricolă cu viziunea unui viitor mai durabil, așa cum este definit în Pactul ecologic, conform Parlamentului European.
Peștera Ialomiței, cea mai vizitată peșteră din Munții Bucegi, se află în localitatea Moroeni, judetul Dâmbovița, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna.
Cu ajutorul propriei producții comercială de semințe, Croația a devenit una dintre țările de top ale UE în materie de agricultură ecologică. Dar fermierii se tem acum că noul act privind semințele ar putea pune în pericol producția organică